Case CX210E voor Luyten Archeologisch Grondwerk

Case CX210E voor Luyten Archeologisch Grondwerk

Aan Luyten Archeologisch Grondwerk uit Hapert leverde Van der Vrande Bouwmachines deze nieuwe Case CX210E rupsgraafmachine.

Bij archeologische graafwerkzaamheden denkt menig machinist aan precisiewerk waar het graafwerk op de millimeter nauwkeurig komt. En dat is ook zo, echter alleen bij de laatste centimeters. Het grootste deel van het werk bestaat uit het verwijderen van de deklaag. Veel grond verzetten tot de gewenste diepte is bereikt. Hiervoor is deze Case CX210E voorzien van een forse opschoonbak van circa 1700 liter en een extra contragewicht om de machine in evenwicht te houden. Hiermee kan de Case CX210E het materiaal op een kort bereik wegleggen.

Wanneer de diepte is bereikt komt het precisie werk aan bod. Met het vast gemonteerde Powertilt kantelstuk van MattNielen en de fijne bediening van de Case rupskraan kan de machinist de laatste millimeters blootleggen.

Omdat de machine ook onder hoogspanningskabels moet kunnen werken hebben wij deze voorzien van een instelbare hoogtebegrenzer en voor het onderhoudsgemak opklapbare treeplanken rondom de machine. Het is de tweede Case CX210E die wij recent mochten leveren voor archeologische graafwerkzaamheden en deze Case CX210E volgt een oudere Case CX210C op die na 12.000 draaiuren en geen noemenswaardige storingen zijn kwaliteit heeft bewezen bij Luyten Archeologische Grondwerk.