Case Construction heeft een geheel nieuwe lijn minigraafmachines gelanceerd, met zes modellen variërend van 1,5 tot 6,0 ton. In de loop van 2017 zullen extra modellen aan deze nieuwe C-serie worden toegevoegd. De nieuwe C-serie minigravers leveren nog betere prestaties en meer comfort en veiligheid. Gaston Le Chevalier de la Sauzaye, Case Product Marketing Manager voor minigraafmachines, verklaart: "De minigraafmachine is een essentieel product voor constructiebedrijven. De machines zijn met 53.000 exemplaren in Europa goed voor de grootste industrievolumes en de markt groeit nog elk jaar. Met de nieuwe C-serie minigravers leveren we onze klanten dat wat belangrijk voor ze is: uitstekende productiviteit, comfort en veiligheid."

De nieuwe minigraafmachines zijn de eerste producten die voortkomen uit de strategische alliantie van Case met Hyundai Heavy Industries. De 5,7 en 6,0 ton modellen worden geproduceerd in één van de faciliteiten van Hyundai, terwijl in de Casefabriek in San Mauro, Italië, de vier kleinste modellen worden gebouwd voor de gehele wereldmarkt.

  

De C-serie minigraafmachines zijn ontworpen voor uitmuntende prestaties en betrouwbaarheid, met onderdelen afkomstig van de beste, world-class leveranciers uit Japan. Bewezen motoren en het hydraulisch systeem dat meer vermogen levert, verhogen de prestaties van de machines. De nieuwe minigraafmachines zijn uitgevoerd met functies die het werk van de machinist makkelijker, comfortabeler en productiever maken zoals een makkelijk af te lezen digitaal dashboard, een anti-diefstal systeem.

Veiligheid is altijd een prioriteit voor Case en de C-serie doet daarin niet aan compromissen. Veiligheidsfuncties zijn onder meer de ROPS/TOPS/FOPS cabine, een noodstopschakelaar, achteruitrijalarm en een object handling kit. De veiligheidsventielen voorkomen dat de lading onbeheersbaar wordt bij het klappen van een slang. Een pilot-systeem met accumulator zorgt ervoor dat de bestuurder de last veilig kan neerzetten, zelfs wanneer de motor is uitgeschakeld. Het uitstekende zicht rondom en een achteruitrijcamera verbeteren de veiligheid op het werkterrein verder.

De Case CX17C en CX18C zijn ontworpen voor klanten die op zoek zijn naar de beste machines om te werken in kleine ruimtes. De CX17C levert productiviteit, comfort en veiligheid in zijn categorie. De Case CX18C valt op door zijn krachtige prestaties en werkbereik in dit zeer concurrerende segment. De twee modellen hebben compacte afmetingen, die hen in staat stellen om efficiënt te werken met de grootste behendigheid op de kleinste plekjes. Ze zijn voorzien van hydraulisch uitschuifbare tracks met intern gelegen hydraulische slangen: wanneer de tracks worden ingetrokken, zijn de machines minder dan een meter breed. De CX17C heeft een Zero Tail Swing ontwerp, dat ervoor zorgt dat er minder kans bestaat op het raken van een object met de achterkant van de machine bij het zwenken.

De 2,6 en 3,7 tons modellen bieden een uitstekend werkbereik, met best-in-class bereik, graafdiepte en ruime zwenkhoeken van de giek. Deze twee modellen, de Case CX26C en Case CX37C zijn verkrijgbaar met extra contragewichten. De standaarduitrusting omvat een noodstop, pilot-systeem met accumulator, twee snelheden met auto shift-down systeem, opvouwbaar giekpedaal, ESL anti-diefstalsysteem, centrale smering en een waterdicht digitaal instrumentenpaneel. Single en double-joystick gecontroleerde hulphydrauliek maken het mogelijk om een grote verscheidenheid aan hulpstukken te gebruiken.

De twee modellen aan de bovenkant van de range, de Case CX57 en Case CX60 onderscheiden zich door hun motorvermogen en hefvermogen. De fabriek was bereid om de nieuwste technologieën die het werk van de operator gemakkelijker maken, te gebruiken. Het komt allemaal neer op ultiem comfort voor de bestuurder, die zich kan concentreren op het efficiënt en productief werken met een minimum aan vermoeidheid en inspanning. De ruime cabine heeft veel beenruimte, ergonomische stoelen, volledig instelbare stoelverwarming en meerdere opbergvakken. De machine is buitengewoon stil, met name in de cabine. Standaard auto-idle vermindert het geluid verder wanneer de machine niet werkt. De 5,7 en 6,0 ton-modellen zijn voorzien van het beste dashboard op de markt met een multi-color, 5,7-inch LCD touchscreen. Het handige hands-free-systeem met USB en AUX-poorten, SD-kaartlezer en 12V stopcontact maakt het gemakkelijk om de meeste moderne mobiele apparaten te verbinden.

Folder Case CX17C-CX18C minigravers

Folder Case CX26C-CX37C minigravers

Folder Case CX57C-CX60C minigravers