Case 821G-XR voor Dutch Plantin B.V.

Op Goede Vrijdag mocht onze vertegenwoordiger Ad van Mensvoort namens Van der Vrande Bouwmachines een nieuwe Case 821G-XR afleveren bij Dutch Plantin B.V. in Boekel. De machine wordt gebruikt voor de overslag van kokos.

De Case 821G-XR heeft een eigen gewicht van circa 18.5 ton en is voorzien van een giek met parellelgeleiding. Deze XR giek is 45 cm langer dan de standaard giek, welke goed van pas komt bij het beladen van de vultrechters met kokos. Tevens kan men met de XR giek de kokos beter en verder opduwen in de opslagbunkers. De Case 821G-XR heeft een zuinige FPT Stage V motor met 230 pk zonder gebruik te maken van roetfilters en/of EGR. De machinist mocht de machine naar wens laten opbouwen met ruim voldoende werkverlichting, 27MC, weegsysteem, joystickbesturing, driehendel bediening en een luxe lederen verwarmde stoel.

De G-serie wielladers van Case kenmerkt zich door de ‘Case cooling cube’ waardoor iedere koeler verse lucht krijgt en het dagelijks schoonmaken van de koelers gaat automatisch met de omkeerbare ventilator waarvan het interval en tijdsduur instelbaar is; een vereiste omdat de machine in een stoffige omgeving werkzaam is. Het reguliere onderhoud is vanaf grondniveau uit te voeren en de G-serie wielladers hebben de stilste cabine in zijn klasse.

Dutch Plantin B.V. is een innovatief bedrijf met meerdere vestigingen in en rondom Boekel en in India. Dutch Plantin B.V. verbetert de wereld; zo haalt men wereldwijd de grondstoffen naar Boekel en overtuigt men telers door de kokos als grondstof te gebruiken voor de teelt van groente, zachtfruit, bloemen en planten. Tevens investeert Dutch Plantin in het welzijn, veiligheid en goede werkomstandigheden van de productielocaties in India om lokaal een positief verschil te kunnen maken.