Van 31 mei tot en met 2 juni 2018 werd de Nobelhorst in Almere opnieuw omgebouwd tot de grootste demonstratiebeurs van West-Europa voor grondverzet- en sloopmaterieel.  De TKD brengt grote en kleine spelers op het gebied van grondverzet-, recyclingmaterieel en aanverwante specialismen bij elkaar, zodat u kunt vergelijken en testen. Ook Case en zijn Nederlandse importeurs Van der Vrande, Troost Bouwmachines en Schmidt Bouwmachines ontbraken natuurlijk niet.

  

De beurs brak zowel een toeschouwers- als exposantenrecord. De stand van Case mocht door de draaiende demo-machines en het inmiddels traditionele Case Rodeospel veel bezoekers op de stand verwelkomen. De Nederlandse Case dealers bedanken iedereen voor hun bezoek en iedereen is natuurlijk van harte welkom bij de afzonderlijke dealerbedrijven om de machines rustig te bekijken en uit te proberen.

  

    

Case ontving de prestigieuze Good Design ™ Award in de industriële categorie voor zijn wielladers uit de G-serie van het Chicago Athenaeum: het Museum voor Architectuur en Ontwerp en het Europees Centrum voor Architectuur, Kunstontwerp en Stedelijke Studies.

Case heeft de prijs te danken aan het revolutionair ontwerp van de nieuwe G-serie wiellader waarbij de lat voor comfort voor de machinist zeer hoog wordt gelegd. De G-serie was een van de productontwerpen die werd geselecteerd door het Chicago Athenaeum uit de duizenden inzendingen van 's werelds meest toonaangevende fabrikanten en industriële ontwerpbureaus. Als winnaar van de Award maakt het wielladerdesign nu deel uit van de permanente ontwerpcollectie van het museum.

Carl Gustaf Göransson, president voor de Construction Equipment-bedrijven van CNH Industrial, merkte op: "We zijn vergeleken met de allerbesten in de wereld en de G-serie is als winnaar uit de bus gekomen: deze prestigieuze onderscheiding bekroont de lange geschiedenis van kwaliteit van de Case wielladers terwijl we ons voorbereiden om volgend jaar de 60e verjaardag van deze productlijn te vieren. "

De cabine van de Case wielladers uit de G-serie zet nieuwe normen op het gebied van comfort en veiligheid met een gebruikersomgeving, bedieningselementen en interface die het tot het meest intuïtieve en gemakkelijk te bedienen product van het merk maken. Elk element is ontworpen om een ​​auto-gevoel te bieden met industriële prestaties. De G-serie tilt het zicht naar nieuwe hoogten. De voorruit uit één stuk biedt een onbelemmerd panoramisch zicht naar voren, terwijl meerdere achteruitkijkspiegels, achteruitkijkscherm, slanke motorkap en achterruitverwarming uitstekende zichtbaarheid achter bieden.

Folder Case 521G-621G-721G-821G-921G wielladers

Folder Case 1021G-1121G wielladers

Case heeft zeven nieuwe G-serie wielladers gelanceerd. De nadruk bij de nieuwe serie ligt op het comfort voor de bestuurder, productiviteit en een laag brandstofverbruik. Alle nieuwe G-serie wielladers bieden:

- Superieur zicht met een “best-in-class” cabine met grote panoramische voorruit
- Verbeterd comfort door ergonomische bediening, een op de stoel gemonteerde console en nieuwe proportionele joystickbesturing
- Optimale verhouding tussen payload en gewicht voor maximale productiviteit
- Overdrukcabine met HEPA en actieve koolfiltratie-opties
- Met wachtwoord beveiligde start-up voor extra bescherming tegen diefstal
- Opvallende nieuwe Case Construction Equipment uitstraling

  

Revolutionaire cabine met panoramische voorruit
Case heeft de stilste en meest comfortabele wielladercabine. Deze vernieuwde cabine biedt best mogelijke zichtbaarheid en controle, waarbij operators beschikken over een perfecte werkomgeving om de productiviteit te maximaliseren. De cabine omvat een panoramische voorruit, een kleurrijke en duidelijke besturingsinterface met 8 inch scherm, volledig verstelbare stoel met geïntegreerde bedieningsconsole, de zekerheid van een met een wachtwoord beveiligde ontsteking en het gemak van automatische bakfuncties instelbaar vanuit de cabine. De operator profiteert ook van een soepele, ultralichte bediening, een actief geveerde stoel en de machine is voorzien van hands-free mobiele connectiviteit.

Minder geluid en een beter milieu
Het geluidsniveau in de nieuwe cabine ligt maar liefst 2 ​​dB lager dan bij de vorige generatie wielladers. Het geluidsniveau bij de 521G tot 821G bedraagt slechts 68dB in de cabine, terwijl het geluidsniveau van de 921G tot de 1121G is vastgesteld op slechts 69 dB, de laagste interne geluidsniveaus ooit gemeten op een Case loader. De cabines profiteren van een verbeterde luchtfiltratie, met langere intervallen voor het vervangen van de filter.

De gebruiksinterface
De interface in de G-serie wielladers is eenvoudig te gebruiken en draagt ​​bij tot betere beheersbaarheid en productiviteit van de machine. Een helder, full colour 8 inch scherm is groot en gemakkelijk af te lezen, ongeacht de externe lichtomstandigheden. Het display biedt ook een duidelijk zicht achter de machine wanneer dat nodig is.

Automatische bak functies kunnen worden ingesteld en aangepast vanuit de cabine. De in de stoel gemonteerde console is volledig verstelbaar en beschikt over een brede armsteun en ergonomische joystick die, in combinatie met de electro-hydraulische bediening en de vernieuwde geveerde stoel, nauwkeurige controle in alle omstandigheden levert.

De optie joystickbesturing biedt twee even grote joysticks met brede armleuningen aan beide zijden van de zitting, zoals bij de Case graafmachines. De joystickbesturing heeft drie instellingen voor proportionele gevoeligheid waarmee de machinist op elke terrein uit de voeten kan.

Nieuw is een geïntegreerde microfoon die, in combinatie met een Bluetooth-verbinding en automatisch antwoordapparaat, operators in staat stelt om telefoongesprekken veilig te beantwoorden zonder hun ogen van het werkgebied af te wenden. Operators zullen ook blij zijn met de uitgebreide opbergmogelijkheden, waaronder een koelbox die het eten en drinken de hele dag fris kan houden.

  

Bewezen efficiëntie van de aandrijflijn
Alle G-serie wielladers worden (evenals de F-serie) aangedreven door een efficiënte Stage IV/Tier 4 Final dieselmotor zonder Diesel Particulate Filter (DPF) of Exhaust Gas Recirculation (EGR). Het Hi-ESCR nabehandelingssysteem van FPT gebruikt minder onderdelen om de uitstoot van uitlaatgassen te beperken, waardoor het motorcompartiment compact blijft en onderhoudskosten laag gehouden kunnen worden.

Het beproefde “best-in-class” koelsysteem heeft radiatoren en koelers in het midden van de machine heeft in plaats van aan de achterzijde. Optimale verdeling van het gewicht draagt ​​bij aan een groter laadvermogen en stabiliteit van de machine.

De G-serie wielladers zijn voorzien van de nieuwe Case bestickering, vanaf nu aanwezig op alle producten, die de kernwaarden van het merk versterken. 

Folder Case 521G-621G-721G-821G-921G wielladers

Folder Case 1021G-1121G wielladers

Case Construction heeft een geheel nieuwe lijn minigraafmachines gelanceerd, met zes modellen variërend van 1,5 tot 6,0 ton. In de loop van 2017 zullen extra modellen aan deze nieuwe C-serie worden toegevoegd. De nieuwe C-serie minigravers leveren nog betere prestaties en meer comfort en veiligheid. Gaston Le Chevalier de la Sauzaye, Case Product Marketing Manager voor minigraafmachines, verklaart: "De minigraafmachine is een essentieel product voor constructiebedrijven. De machines zijn met 53.000 exemplaren in Europa goed voor de grootste industrievolumes en de markt groeit nog elk jaar. Met de nieuwe C-serie minigravers leveren we onze klanten dat wat belangrijk voor ze is: uitstekende productiviteit, comfort en veiligheid."

De nieuwe minigraafmachines zijn de eerste producten die voortkomen uit de strategische alliantie van Case met Hyundai Heavy Industries. De 5,7 en 6,0 ton modellen worden geproduceerd in één van de faciliteiten van Hyundai, terwijl in de Casefabriek in San Mauro, Italië, de vier kleinste modellen worden gebouwd voor de gehele wereldmarkt.

  

De C-serie minigraafmachines zijn ontworpen voor uitmuntende prestaties en betrouwbaarheid, met onderdelen afkomstig van de beste, world-class leveranciers uit Japan. Bewezen motoren en het hydraulisch systeem dat meer vermogen levert, verhogen de prestaties van de machines. De nieuwe minigraafmachines zijn uitgevoerd met functies die het werk van de machinist makkelijker, comfortabeler en productiever maken zoals een makkelijk af te lezen digitaal dashboard, een anti-diefstal systeem.

Veiligheid is altijd een prioriteit voor Case en de C-serie doet daarin niet aan compromissen. Veiligheidsfuncties zijn onder meer de ROPS/TOPS/FOPS cabine, een noodstopschakelaar, achteruitrijalarm en een object handling kit. De veiligheidsventielen voorkomen dat de lading onbeheersbaar wordt bij het klappen van een slang. Een pilot-systeem met accumulator zorgt ervoor dat de bestuurder de last veilig kan neerzetten, zelfs wanneer de motor is uitgeschakeld. Het uitstekende zicht rondom en een achteruitrijcamera verbeteren de veiligheid op het werkterrein verder.

De Case CX17C en CX18C zijn ontworpen voor klanten die op zoek zijn naar de beste machines om te werken in kleine ruimtes. De CX17C levert productiviteit, comfort en veiligheid in zijn categorie. De Case CX18C valt op door zijn krachtige prestaties en werkbereik in dit zeer concurrerende segment. De twee modellen hebben compacte afmetingen, die hen in staat stellen om efficiënt te werken met de grootste behendigheid op de kleinste plekjes. Ze zijn voorzien van hydraulisch uitschuifbare tracks met intern gelegen hydraulische slangen: wanneer de tracks worden ingetrokken, zijn de machines minder dan een meter breed. De CX17C heeft een Zero Tail Swing ontwerp, dat ervoor zorgt dat er minder kans bestaat op het raken van een object met de achterkant van de machine bij het zwenken.

De 2,6 en 3,7 tons modellen bieden een uitstekend werkbereik, met best-in-class bereik, graafdiepte en ruime zwenkhoeken van de giek. Deze twee modellen, de Case CX26C en Case CX37C zijn verkrijgbaar met extra contragewichten. De standaarduitrusting omvat een noodstop, pilot-systeem met accumulator, twee snelheden met auto shift-down systeem, opvouwbaar giekpedaal, ESL anti-diefstalsysteem, centrale smering en een waterdicht digitaal instrumentenpaneel. Single en double-joystick gecontroleerde hulphydrauliek maken het mogelijk om een grote verscheidenheid aan hulpstukken te gebruiken.

De twee modellen aan de bovenkant van de range, de Case CX57 en Case CX60 onderscheiden zich door hun motorvermogen en hefvermogen. De fabriek was bereid om de nieuwste technologieën die het werk van de operator gemakkelijker maken, te gebruiken. Het komt allemaal neer op ultiem comfort voor de bestuurder, die zich kan concentreren op het efficiënt en productief werken met een minimum aan vermoeidheid en inspanning. De ruime cabine heeft veel beenruimte, ergonomische stoelen, volledig instelbare stoelverwarming en meerdere opbergvakken. De machine is buitengewoon stil, met name in de cabine. Standaard auto-idle vermindert het geluid verder wanneer de machine niet werkt. De 5,7 en 6,0 ton-modellen zijn voorzien van het beste dashboard op de markt met een multi-color, 5,7-inch LCD touchscreen. Het handige hands-free-systeem met USB en AUX-poorten, SD-kaartlezer en 12V stopcontact maakt het gemakkelijk om de meeste moderne mobiele apparaten te verbinden.

Folder Case CX17C-CX18C minigravers

Folder Case CX26C-CX37C minigravers

Folder Case CX57C-CX60C minigravers

Vrijdag 14 oktober zijn we met drie machinisten, Herbert Wolf (Grondverzetbedrijf Oosterveld), Peter Slaghekke en Peter-Bart Poppink (beide van Poppink Reutum) afgereisd naar het Case Customer Centre te Monthyon Frankrijk. Hier wordt de jaarlijkse Case Rodeo gehouden. Er deden dit jaar 14 landenteams mee en wij vertegenwoordigden Nederland.

In Monthyon werden we opgevangen door Thomas van Grootel (Business Manager Benelux). Er werd de machinisten gelegenheid gegeven om de 4 onderdelen te oefenen in de Arena. De 4 onderdelen die zaterdag uitgevoerd worden, zijn:
- Cherokee Crawler: Met behulp van een CX210D rupsgraafmachine vier kubussen met daarop geschreven Chero-Kee-Craw-Ler plaatsen op twee pallets.
- Big Thunder Backhow: Met behulp van een Case 695ST graaflaad combinatie 6 basketballen oppakken en door het net laten vallen.
- Wild Wheels: Met behulp van een 121F compact wiellader een pallet met doos erop oppakken en het parcours afleggen zonder dat de doos van de pallet af valt.
- Lawless Loader: Met behulp van een TV380 compact rups-schranklader een basketbal oppakken met de lepels, een parcours afleggen, kegels met de basketbal omgooien en dan aansluiten achterwaarts het parcours terug rijden.

Zaterdag om 10:00 uur ging de wedstrijd van start. Wij zaten bij de Duitsers en Groot-Brittannië in de poule ingedeeld. De machinisten deden goed hun best en misschien zitten er wel wat medailleplaatsen tussen. Maar de concurrentie is ook sterk.
‘s Avonds werden we opgehaald bij het hotel en afgezet bij een dinerboot in Parijs op de Seine. Hier was de prijsuitreiking met aansluitend een diner. Tijdens de prijsuitreiking was een ieder toch wel gespannen. Peter-Bart Poppink haalde voor Nederland de 2e prijs op het onderdeel Cherokee Crawler. De algehele winnaar van de Case Rodeo 2016 was Ludovic Fronteau uit Frankrijk.

Na de prijsuitreiking en het diner genoten we nog van de rondvaart tocht over de Seine met een kleine trots op een 2e plaats op het onderdeel rupskranen. Waarna we zondagochtend op tijd vertrokken richten Nederland en dit weekend goed hebben afgesloten.