Case ontving de prestigieuze Good Design ™ Award in de industriële categorie voor zijn wielladers uit de G-serie van het Chicago Athenaeum: het Museum voor Architectuur en Ontwerp en het Europees Centrum voor Architectuur, Kunstontwerp en Stedelijke Studies.

Case heeft de prijs te danken aan het revolutionair ontwerp van de nieuwe G-serie wiellader waarbij de lat voor comfort voor de machinist zeer hoog wordt gelegd. De G-serie was een van de productontwerpen die werd geselecteerd door het Chicago Athenaeum uit de duizenden inzendingen van 's werelds meest toonaangevende fabrikanten en industriële ontwerpbureaus. Als winnaar van de Award maakt het wielladerdesign nu deel uit van de permanente ontwerpcollectie van het museum.

Carl Gustaf Göransson, president voor de Construction Equipment-bedrijven van CNH Industrial, merkte op: "We zijn vergeleken met de allerbesten in de wereld en de G-serie is als winnaar uit de bus gekomen: deze prestigieuze onderscheiding bekroont de lange geschiedenis van kwaliteit van de Case wielladers terwijl we ons voorbereiden om volgend jaar de 60e verjaardag van deze productlijn te vieren. "

De cabine van de Case wielladers uit de G-serie zet nieuwe normen op het gebied van comfort en veiligheid met een gebruikersomgeving, bedieningselementen en interface die het tot het meest intuïtieve en gemakkelijk te bedienen product van het merk maken. Elk element is ontworpen om een ​​auto-gevoel te bieden met industriële prestaties. De G-serie tilt het zicht naar nieuwe hoogten. De voorruit uit één stuk biedt een onbelemmerd panoramisch zicht naar voren, terwijl meerdere achteruitkijkspiegels, achteruitkijkscherm, slanke motorkap en achterruitverwarming uitstekende zichtbaarheid achter bieden.

Folder Case 521G-621G-721G-821G-921G wielladers

Folder Case 1021G-1121G wielladers

Case heeft zeven nieuwe G-serie wielladers gelanceerd. De nadruk bij de nieuwe serie ligt op het comfort voor de bestuurder, productiviteit en een laag brandstofverbruik. Alle nieuwe G-serie wielladers bieden:

- Superieur zicht met een “best-in-class” cabine met grote panoramische voorruit
- Verbeterd comfort door ergonomische bediening, een op de stoel gemonteerde console en nieuwe proportionele joystickbesturing
- Optimale verhouding tussen payload en gewicht voor maximale productiviteit
- Overdrukcabine met HEPA en actieve koolfiltratie-opties
- Met wachtwoord beveiligde start-up voor extra bescherming tegen diefstal
- Opvallende nieuwe Case Construction Equipment uitstraling

  

Revolutionaire cabine met panoramische voorruit
Case heeft de stilste en meest comfortabele wielladercabine. Deze vernieuwde cabine biedt best mogelijke zichtbaarheid en controle, waarbij operators beschikken over een perfecte werkomgeving om de productiviteit te maximaliseren. De cabine omvat een panoramische voorruit, een kleurrijke en duidelijke besturingsinterface met 8 inch scherm, volledig verstelbare stoel met geïntegreerde bedieningsconsole, de zekerheid van een met een wachtwoord beveiligde ontsteking en het gemak van automatische bakfuncties instelbaar vanuit de cabine. De operator profiteert ook van een soepele, ultralichte bediening, een actief geveerde stoel en de machine is voorzien van hands-free mobiele connectiviteit.

Minder geluid en een beter milieu
Het geluidsniveau in de nieuwe cabine ligt maar liefst 2 ​​dB lager dan bij de vorige generatie wielladers. Het geluidsniveau bij de 521G tot 821G bedraagt slechts 68dB in de cabine, terwijl het geluidsniveau van de 921G tot de 1121G is vastgesteld op slechts 69 dB, de laagste interne geluidsniveaus ooit gemeten op een Case loader. De cabines profiteren van een verbeterde luchtfiltratie, met langere intervallen voor het vervangen van de filter.

De gebruiksinterface
De interface in de G-serie wielladers is eenvoudig te gebruiken en draagt ​​bij tot betere beheersbaarheid en productiviteit van de machine. Een helder, full colour 8 inch scherm is groot en gemakkelijk af te lezen, ongeacht de externe lichtomstandigheden. Het display biedt ook een duidelijk zicht achter de machine wanneer dat nodig is.

Automatische bak functies kunnen worden ingesteld en aangepast vanuit de cabine. De in de stoel gemonteerde console is volledig verstelbaar en beschikt over een brede armsteun en ergonomische joystick die, in combinatie met de electro-hydraulische bediening en de vernieuwde geveerde stoel, nauwkeurige controle in alle omstandigheden levert.

De optie joystickbesturing biedt twee even grote joysticks met brede armleuningen aan beide zijden van de zitting, zoals bij de Case graafmachines. De joystickbesturing heeft drie instellingen voor proportionele gevoeligheid waarmee de machinist op elke terrein uit de voeten kan.

Nieuw is een geïntegreerde microfoon die, in combinatie met een Bluetooth-verbinding en automatisch antwoordapparaat, operators in staat stelt om telefoongesprekken veilig te beantwoorden zonder hun ogen van het werkgebied af te wenden. Operators zullen ook blij zijn met de uitgebreide opbergmogelijkheden, waaronder een koelbox die het eten en drinken de hele dag fris kan houden.

  

Bewezen efficiëntie van de aandrijflijn
Alle G-serie wielladers worden (evenals de F-serie) aangedreven door een efficiënte Stage IV/Tier 4 Final dieselmotor zonder Diesel Particulate Filter (DPF) of Exhaust Gas Recirculation (EGR). Het Hi-ESCR nabehandelingssysteem van FPT gebruikt minder onderdelen om de uitstoot van uitlaatgassen te beperken, waardoor het motorcompartiment compact blijft en onderhoudskosten laag gehouden kunnen worden.

Het beproefde “best-in-class” koelsysteem heeft radiatoren en koelers in het midden van de machine heeft in plaats van aan de achterzijde. Optimale verdeling van het gewicht draagt ​​bij aan een groter laadvermogen en stabiliteit van de machine.

De G-serie wielladers zijn voorzien van de nieuwe Case bestickering, vanaf nu aanwezig op alle producten, die de kernwaarden van het merk versterken. 

Folder Case 521G-621G-721G-821G-921G wielladers

Folder Case 1021G-1121G wielladers

Case Construction heeft een geheel nieuwe lijn minigraafmachines gelanceerd, met zes modellen variërend van 1,5 tot 6,0 ton. In de loop van 2017 zullen extra modellen aan deze nieuwe C-serie worden toegevoegd. De nieuwe C-serie minigravers leveren nog betere prestaties en meer comfort en veiligheid. Gaston Le Chevalier de la Sauzaye, Case Product Marketing Manager voor minigraafmachines, verklaart: "De minigraafmachine is een essentieel product voor constructiebedrijven. De machines zijn met 53.000 exemplaren in Europa goed voor de grootste industrievolumes en de markt groeit nog elk jaar. Met de nieuwe C-serie minigravers leveren we onze klanten dat wat belangrijk voor ze is: uitstekende productiviteit, comfort en veiligheid."

De nieuwe minigraafmachines zijn de eerste producten die voortkomen uit de strategische alliantie van Case met Hyundai Heavy Industries. De 5,7 en 6,0 ton modellen worden geproduceerd in één van de faciliteiten van Hyundai, terwijl in de Casefabriek in San Mauro, Italië, de vier kleinste modellen worden gebouwd voor de gehele wereldmarkt.

  

De C-serie minigraafmachines zijn ontworpen voor uitmuntende prestaties en betrouwbaarheid, met onderdelen afkomstig van de beste, world-class leveranciers uit Japan. Bewezen motoren en het hydraulisch systeem dat meer vermogen levert, verhogen de prestaties van de machines. De nieuwe minigraafmachines zijn uitgevoerd met functies die het werk van de machinist makkelijker, comfortabeler en productiever maken zoals een makkelijk af te lezen digitaal dashboard, een anti-diefstal systeem.

Veiligheid is altijd een prioriteit voor Case en de C-serie doet daarin niet aan compromissen. Veiligheidsfuncties zijn onder meer de ROPS/TOPS/FOPS cabine, een noodstopschakelaar, achteruitrijalarm en een object handling kit. De veiligheidsventielen voorkomen dat de lading onbeheersbaar wordt bij het klappen van een slang. Een pilot-systeem met accumulator zorgt ervoor dat de bestuurder de last veilig kan neerzetten, zelfs wanneer de motor is uitgeschakeld. Het uitstekende zicht rondom en een achteruitrijcamera verbeteren de veiligheid op het werkterrein verder.

De Case CX17C en CX18C zijn ontworpen voor klanten die op zoek zijn naar de beste machines om te werken in kleine ruimtes. De CX17C levert productiviteit, comfort en veiligheid in zijn categorie. De Case CX18C valt op door zijn krachtige prestaties en werkbereik in dit zeer concurrerende segment. De twee modellen hebben compacte afmetingen, die hen in staat stellen om efficiënt te werken met de grootste behendigheid op de kleinste plekjes. Ze zijn voorzien van hydraulisch uitschuifbare tracks met intern gelegen hydraulische slangen: wanneer de tracks worden ingetrokken, zijn de machines minder dan een meter breed. De CX17C heeft een Zero Tail Swing ontwerp, dat ervoor zorgt dat er minder kans bestaat op het raken van een object met de achterkant van de machine bij het zwenken.

De 2,6 en 3,7 tons modellen bieden een uitstekend werkbereik, met best-in-class bereik, graafdiepte en ruime zwenkhoeken van de giek. Deze twee modellen, de Case CX26C en Case CX37C zijn verkrijgbaar met extra contragewichten. De standaarduitrusting omvat een noodstop, pilot-systeem met accumulator, twee snelheden met auto shift-down systeem, opvouwbaar giekpedaal, ESL anti-diefstalsysteem, centrale smering en een waterdicht digitaal instrumentenpaneel. Single en double-joystick gecontroleerde hulphydrauliek maken het mogelijk om een grote verscheidenheid aan hulpstukken te gebruiken.

De twee modellen aan de bovenkant van de range, de Case CX57 en Case CX60 onderscheiden zich door hun motorvermogen en hefvermogen. De fabriek was bereid om de nieuwste technologieën die het werk van de operator gemakkelijker maken, te gebruiken. Het komt allemaal neer op ultiem comfort voor de bestuurder, die zich kan concentreren op het efficiënt en productief werken met een minimum aan vermoeidheid en inspanning. De ruime cabine heeft veel beenruimte, ergonomische stoelen, volledig instelbare stoelverwarming en meerdere opbergvakken. De machine is buitengewoon stil, met name in de cabine. Standaard auto-idle vermindert het geluid verder wanneer de machine niet werkt. De 5,7 en 6,0 ton-modellen zijn voorzien van het beste dashboard op de markt met een multi-color, 5,7-inch LCD touchscreen. Het handige hands-free-systeem met USB en AUX-poorten, SD-kaartlezer en 12V stopcontact maakt het gemakkelijk om de meeste moderne mobiele apparaten te verbinden.

Folder Case CX17C-CX18C minigravers

Folder Case CX26C-CX37C minigravers

Folder Case CX57C-CX60C minigravers

Vrijdag 14 oktober zijn we met drie machinisten, Herbert Wolf (Grondverzetbedrijf Oosterveld), Peter Slaghekke en Peter-Bart Poppink (beide van Poppink Reutum) afgereisd naar het Case Customer Centre te Monthyon Frankrijk. Hier wordt de jaarlijkse Case Rodeo gehouden. Er deden dit jaar 14 landenteams mee en wij vertegenwoordigden Nederland.

In Monthyon werden we opgevangen door Thomas van Grootel (Business Manager Benelux). Er werd de machinisten gelegenheid gegeven om de 4 onderdelen te oefenen in de Arena. De 4 onderdelen die zaterdag uitgevoerd worden, zijn:
- Cherokee Crawler: Met behulp van een CX210D rupsgraafmachine vier kubussen met daarop geschreven Chero-Kee-Craw-Ler plaatsen op twee pallets.
- Big Thunder Backhow: Met behulp van een Case 695ST graaflaad combinatie 6 basketballen oppakken en door het net laten vallen.
- Wild Wheels: Met behulp van een 121F compact wiellader een pallet met doos erop oppakken en het parcours afleggen zonder dat de doos van de pallet af valt.
- Lawless Loader: Met behulp van een TV380 compact rups-schranklader een basketbal oppakken met de lepels, een parcours afleggen, kegels met de basketbal omgooien en dan aansluiten achterwaarts het parcours terug rijden.

Zaterdag om 10:00 uur ging de wedstrijd van start. Wij zaten bij de Duitsers en Groot-Brittannië in de poule ingedeeld. De machinisten deden goed hun best en misschien zitten er wel wat medailleplaatsen tussen. Maar de concurrentie is ook sterk.
‘s Avonds werden we opgehaald bij het hotel en afgezet bij een dinerboot in Parijs op de Seine. Hier was de prijsuitreiking met aansluitend een diner. Tijdens de prijsuitreiking was een ieder toch wel gespannen. Peter-Bart Poppink haalde voor Nederland de 2e prijs op het onderdeel Cherokee Crawler. De algehele winnaar van de Case Rodeo 2016 was Ludovic Fronteau uit Frankrijk.

Na de prijsuitreiking en het diner genoten we nog van de rondvaart tocht over de Seine met een kleine trots op een 2e plaats op het onderdeel rupskranen. Waarna we zondagochtend op tijd vertrokken richten Nederland en dit weekend goed hebben afgesloten.

Case Construction Equipment kondigt een nieuwe exclusieve overeenkomst met Hyundai Heavy Industries aan voor de productie en ontwikkeling van nieuwe mini-graafmachines. Met de overeenkomst is Case in staat een complete lijn minigravers te bouwen in haar fabriek in San Mauro, Italië. De twee merken zullen gezamenlijk nieuwe modellen gaan ontwikkelen. De overeenkomst geldt wereldwijd, met uitzondering van de Zuid-Koreaanse markt, en heeft een looptijd van tien jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

In een eerste fase zal Case een gloednieuwe reeks minigraafmachines lanceren, die later verder zal worden uitgebreid. De nieuwe modellen zullen worden ontworpen in samenwerking met Hyundai Heavy Industries. Wanneer volledig gerealiseerd, zal de omvang van de mini-graafmachine assortiment groter worden. De styling, kwaliteit, afwerking, en cabine lay-out, die in samenwerking met het CNH Industrial Design Center zal worden ontwikkeld, zullen in overeenstemming zijn met alle machines in de Case product line-up, zodat operators onmiddellijk vertrouwd zullen zijn met de nieuwe modellen.

"Deze overeenkomst is de laatste stap in onze strategie om ons merk te versterken, de sterke positie te consolideren in de toekomst", zegt Andy Blandford, Vice President CNH Industrial Construction Equipment voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. "Het is een vervolg op de succesvolle overeenkomst met Sumitomo, getekend voor de ontwikkeling van rupsgraafmachines en de herontwikkeling en rebranding van de Case fabrieken in San Mauro en Lecce."

Case breidt haar D-serie rupsgraafmachines uit met een nieuw model: de CX290D Material Handler. Dit model is gebaseerd op de reeds lang bestaande en succesvolle geschiedenis van hoge productiviteit en soepele bedening. De nieuwe Case CX290D Material Handler is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor overslagwerkzaamheden. Met zijn superieure bereik en hefcapaciteit, verplaatst de machine alle soorten afval, hout, afval en schroot. De tot 5.06 m in hoogte verstelbare cabine biedt de machinist een indrukwekkend uitzicht op het werkgebied. De omkeerbare ventilator reinigt de radiatoren effectiever waardoor de machine in stoffige omstandigheden uitstekend blijft presteren. De CX290D zal beschikbaar zijn met verschillende gieken zodat de machine toepasbaar is voor vele overslagtoepassingen.

Verschillende functies zorgen voor de veilige werking van de verstelbare cabine. De sterke cabinestructuur garandeert het veilige werken voor de bestuurder. De cabine kan worden verlaagd vanuit de cabine of met een externe schakelaar. In een eventueel geval van slangbreuk wordt de daalsnelheid van de cabine automatisch beperkt. De nooddaalvoorziening wordt niet hydraulisch bediend, voor verdere verbetering van de veiligheid.

Een nieuwe voorziening voorkomt sterke trillingen van machine en cabine door middel van sensoren geplaatst op de bakcilinder. Dit zorgt voor rustig werken vanuit de cabine, beter comfort en grotere veiligheid rondom de machine. De voorruitbescherming verhoogt de veiligheid van de bestuurder.

De CX290D MH profiteert van alle verbeteringen van de nieuwe D-serie, zoals de introductie van de Tier 4 Final/Stage IV-motor met het SCR-nabehandelingssysteem en dieseloxidatiekatalysator. Deze DPF-vrije oplossing bespaart tijd en onderhoudskosten, naast het leveren van krachtige en zuinige prestaties. Het verbeterde hydraulische systeem resulteert in een snellere werkcycli. De nieuwe functies op de CX290D MH omvat een nieuw LED-werklamp-pakket. Dat is meer dan drie keer helderder dan de halogeenequivalent. Een derde veiligheidscamera vergroot daarbij tevens het zicht rondom. 

De Nederlandse Casedealers toonden de nieuwe Case CX290D overslagmachine op de TKD die van 26 tot en met 28 mei in Almere werd gehouden.

In januari 2016 werd in Lecce (Italië) een grote Case dealerconventie gehouden. Hierbij waren 62 importeurs uit Europa, het Midden Oosten en Afrika aanwezig. Er werden onder andere awards uitgereikt aan de eerste 11 importeurs die de status van Certified Dealer hebben weten te bereiken in het zogenaamde Pinnacle-program. Case screent en adviseert hierbij al zijn dealers en probeert een uitstekend serviceniveau bij het gehele Case-dealernetwerk te bewerkstelligen. Onder de importeurs die als eerste voldeden aan de eisen bevinden zich Schmidt Bouwmachines, Troost Bouwmachines en Van der Vrande Bouwmachines.

Uit handen van Leigh Harris (Director Dealer Network Development Case Construction) ontvingen Francis Romero, Cor Troost en Marcel van der Vrande namens de Nederlandse Case importeurs deze award, die aantoont dat de betreffende importeur voldoet aan de hoge eisen die Case Construction stelt aan zijn importeurs met betrekking tot zaken zoals organisatie, training en opleiding, sales en service management, marketing, dealerfaciliteiten, gereedschappen, financiering en prestaties.

Casedealer Schmidt Bouwmachines uit Almelo laat zijn compleet gerestaureerde Peterbilt 359 truck uit 1986 voor het eerst een lading nieuwe Case wielladers wegbrengen!

Case is bekroond met de "Poznan International Fair" gouden medaille op Intermasz 2015, de grootste beurs van bouwmachines in Polen. De prijs werd uitgereikt voor de introductie van de nieuwe C-serie motorgraders. De C-serie is de eerste Europese motorgrader van Case die op de markt komt. Daarmee is de machine geen onbekende in de markt want Case zet met deze serie de productie van New Holland voor. De erkenning tijdens deze beurs werd verleend na een grondige evaluatie door topexperts in de bouwsector.

Officieel gelanceerd op Intermat 2015, is de C-serie motorgraders het resultaat van meer dan 30 jaar van ontwikkeling en design (via Frisch, Faun, O&K, New Holland en nu Case). Het gamma biedt twee modellen met operationele gewichten van 13 en 16 ton en de machines zijn beschikbaar in 6x4 en 6x6 All Wheel Drive-versies. De belangrijkste eigenschappen zijn lage operationele kosten, beheersbaarheid en flexibiliteit.

Case heeft op Intermat 2015 in Parijs haar volledige lijn grondverzet- en bouwmachines en bijbehorende diensten gepresenteerd. Het Europese Case-team heette de bezoekers van harte welkom op ruim 4150 vierkante meter standruimte. Het belangrijkste thema van de stand was de nauwe relatie tussen de producten van Case, het Caseteam en haar klanten. Er zijn intuïtieve en ongecompliceerde oplossingen nodig voor de uitdagingen in de bouw en constructie.

De verkoop-, service- en parts teams stonden evenals CNH Industrial Capital klaar om alle manieren waarop het merk haar klanten kan ondersteunen uit te leggen. De Case-team stonde klaar om te illustreren hoe het Case Sitewatch telematica systeem kan helpen de inzet van het wagenparkbeheer te optimaliseren. Bezoekers aan de stand kregen ook informatie over de Leica Geosystems op vele Case modellen naar aanleiding van de strategische samenwerking met het van oorsprong Zwitserse bedrijf.

Case introduceerde de nieuwe D-serie rupsgraafmachines met vijf nieuwe modellen van 20 tot 47 ton die over Tier 4 Final (fase IV) onderhoudsvrije technologie beschikken en excelleren op het gebied van prestaties, beheersbaarheid, brandstofbesparing, comfort en betrouwbaarheid. Deze machines bieden de hoge productiviteit, comfort en veiligheid in combinatie met lage exploitatiekosten. Tevens maakte de eerste C-serie Case grader haar debuut. Deze krachtige grader is voorzien van de gepatenteerde Hi-ESCR technologie, ontwikkeld door FPT Industrial om aan de Tier 4 Final normen te voldoen. de nieuwe grader levert grootse prestaties met een uitzonderlijk laag brandstofverbruik en lage onderhoudskosten. De nieuwe machine beschikt over functies die bijdragen aan zijn superieure beheersbaarheid, prestaties en tractie. Samen met de comfortabele cabine en soepel rijden bieden ze de ultieme operationele ervaring.

Hoewel de eerste Case F-serie compacte wiellader in Nederland verkocht was, gebruikte Case de Intermat om de F-serie compacte wielladers aan het grote publiek te tonen. Deze kleine wielladers staan voor de nieuwe normen van de productiviteit, veelzijdigheid en comfort, allemaal met lage operationele kosten. De line-up van vier modellen, variërend 4,4-6,2 ton, levert constant goede prestaties in elke taak dankzij een krachtig, zeer efficiënt nieuwe hydraulische systeem. Met de lage cabine bewegen de nieuwe compacte wielladers efficiënt op elke jobsite en zijn ze gemakkelijk te vervoeren.