Machineleveringen

Case 221F compacte wiellader voor Fa. van Esch

In maart heeft Van der Vrande bij varkensbedrijf van de fa. Van Es in Heesch een nieuwe Case 221F High Speed compact wiellader afgeleverd. Deze machine wordt voor diverse werkzaamheden op het bedrijf ingezet, onder andere voor het vegen van het terrein, grondwerkzaamheden, egaliseren enzovoorts. Maar natuurlijk het belangrijkste voor het varkensbedrijf is het laden van de biggen.

Bij de vorige machine heeft John van Es een bak, compleet met weegsysteem, op maat laten maken voor de laadklep van de vrachtwagens die de biggen komen halen. Dit alles is nu overgezet op de Case 221F-HS zodat de biggen gemakkelijk geladen kunnen worden.

De keuze is op de Case compacte wiellader gevallen vanwege zijn voortreffelijke hefcapaciteit, comfortabele rijeigenschappen (dankzij Ride Control), de rijsnelheid en het goede zicht vanuit de cabine. Kortom: de veelzijdigheid van de machine en de krachtige FPT-motor met 74 pk/55 kW met lage emissie hebben ertoe geleid dat voor deze machine in deze uitvoering is gekozen.

Wederom een nieuwe Case voor Aannemersbedrijf M.J. de Boer

Maarten Joris de Boer van Aannemersbedrijf M.J. de Boer B.V. nam onlangs een nieuwe short radius midigraver Case CX75C van Schmidt Bouwmachines in ontvangst. De Case CX75C is hiermee de derde Case machine door Schmidt Bouwmachines aan M.J. de Boer geleverd.

Deze zeer compleet uitgevoerde machine met proportioneel bediende extra functies, Climate Control, luxe lucht geveerde stoel, 7 inch kleuren monitor voor de beelden van de achter- en zijcamera, maakt het in combinatie met de hoge veiligheidsnormen van ROPS en FOPS Level II, een comfortabele en veilige werkplek voor de machinist. Aan de strengste milieu eisen van de Tier 4 Final norm, wordt voldaan zonder toepassing van een DPF (roetfilter). Dit in combinatie met de standaard Auto-Idle (toerental reductie) en Idle-Shut-Down (motor stop) functies, zorgen ervoor dat deze midigraver tot de zuinigste in zijn klasse behoort.

Op wens van Aannemersbedrijf M.J. de Boer B.V., is de machine uitgerust met een Pladdet Powertilt en drie bakken. Tevens is deze machine op wens afgeleverd met extra LED werklampen voor, toplampen bovenaan de cabine, 2 zwaailampen en geblindeerde achterramen. Aannemersbedrijf M.J. de Boer zal deze machine inzetten voor diverse grondverzet werkzaamheden, maar voornamelijk zal de machine gebruikt worden bij het aanleggen van straatwerk.

Case CX57C voor Zwanenburg

Troost Machinehandel heeft een nieuwe Case minigraver, type CX57C geleverd aan Fruit- en Loonbedrijf Zwanenburg. Zwanenburg houdt zich sinds 1985 bezig met de teelt van peren. Daarnaast houdt Zwanenburg zich ook bezig met veel loonwerkzaamheden, specifiek voor de fruitteelt.

De Case, type CX57C heeft een Yanmar Dieselmotor, type 4TNV98C met T4 Final emissie norm. De load sensing hydrauliek pompen hebben een opbrengst van 2x 57,8 + 38 l/min. Daarnaast is een aparte functiepomp van 30L die zorgt dat de low flow en maaikorf werken. De machine schakelt automatisch naar stationair. De cabine heeft een verwarming en airconditioning.

De Case CX57C voor Zwanenburg is omgebouwd naar verstelgiek en afgeleverd met een lange lepelsteel, elektrische omschakeling bakcilinder, aparte lekleiding, multifast koppelblok voor 8 leidingen, de rijsnelheid is maximaal verhoogd, Groeneveld centraal smeersysteem, vergroot dakraam en extra contragewicht.

Complete Case 721G wiellader voor Loonbedrijf Moonen

Aan Loonbedrijf Moonen uit Riethoven leverden wij deze fraaie Case 721G wiellader af. Deze machine is uitgevoerd met Case FPT 6-cilinder Tier 4Final dieselmotor met Ad-Blue, LED-loonwerkersverlichting, Groeneveld Greensight detectiesysteem, ZF-Powershift versnellingsbak met 5 versnellingen, HD open assen met 100% automatische lock-up voor,

centrale koelingsmodule met hydraulisch omkeerbare vin, BekaMax centrale smering, Ride Control System, 23.5R25 banden inclusief dubbellucht, hydraulische snelwisselaar systeem 2000, puinriek met halve inlegplaat, zijschotten en oplastanden en extra brandstoftank.

Moonen Loonbedrijf Riethoven is een agrarisch loonbedrijf dat zich voornamelijk richt op agrarische doeleinden. Moonen loonbedrijf is een familiebedrijf waarbij meerdere familieleden zijn steentje bijdragen.

Case CX60C voor H. Wagenaars Grond- en Bouwstoffen

Begin februari nam Henk Wagenaars uit Boxtel een nieuwe Case CX60C minigraafmachine in ontvangst. De zestonse binnendraaier, welke compleet is uitgerust met sloop-sorteerfuncties, high flow, airconditioning en LED-verlichting, wordt ingezet voor grond- en bestratingswerkzaamheden en het sorteren van afval voor zusterbedrijf Milieu Service Brabant.

De CX60C wordt door machinisten ervaren als een fijne machine en zeer comfortabel. De ruime cabine heeft veel opbergmogelijkheden en je telefoon kan op het audio systeem worden aangesloten. Standaard heeft de machine een brandstofvulpomp en de snelheid en kracht van de extra hydraulische functies voor de sorteergrijper kunnen in het display ingesteld worden.