Machineleveringen

Eerste nieuwe Case 921G wiellader voor ABC Mortel Meppel

Onlangs ontving ABC Mortel uit handen van Herman Schmidt de eerste Case 921G van Nederland in Meppel. Met de goede ervaring van de 3 stuks Case 821F wielladers die ABC Mortel reeds heeft op de diverse locaties, was de vervanging van een oudere machine door een Case wiellader een vrij logisch vervolg. Ditmaal echter koos de directie voor een één klasse zwaardere Case 921G.

Deze nieuwe G-serie, heeft de bewezen goede prestaties, gecombineerd met een compleet nieuwe cabine, voorzien van alle gemakken en is tevens 2 decibellen stiller dan de vorige serie. Dit exemplaar werd uitgevoerd met een hydraulische snelwissel en dichte laadbak van Eurosteel, alsmede Ride control (lastdemping), automatische vetsmering en achteruitkijk camera af fabriek.

ABC Mortel produceert in haar betoncentrales in Amsterdam, Meppel, Tiel en Waalwijk betonmortel in de betonklasse C12/15 tot en met C55/67, de consistentieklasse droog tot en met vloeibaar én in alle milieu klasses. Daarnaast wordt er mortel voor vloeistofdichte betonconstructies geleverd, in de sterkteklassen C20/25 tot en met C35/45.

Loonbedrijf Hultermans ruilt Case 621D in voor 621G

Na jarenlange trouwe dienst besloot Loonbedrijf Hultermans uit Dongen zijn Case 621D wiellader in te ruilen voor een nieuwe Case 621G. Zoals zovele machines die in deze weken worden geleverd, is de machine volledig toegerust voor het loonwerk. Dat betekent dat in onze werkplaats onder andere een uitgebreide set loonwerkersverlichting wordt gemonteerd alsmede een set 23.5R25 banden met dubbellucht.

Af fabriek is de machine al uitermate compleet uitgevoerd met een luxueuze cabine met premium seat en een zeer betrouwbare en sterke FPT 6-cilinder Tier 4 Final dieselmotor met AD-Blue. Deze motor heeft dus geen partikelfilter en regeneratiesysteem nodig om aan de huidige emissienormen te voldoen. Daarbij zorgt het bewezen maar nog altijd revolutionaire koelsysteem ervoor dat  de Case wiellader alle werkzaamheden aankan zonder heet te lopen.    

Case 521F geleverd aan Forfarmers Rogat

De Case 521F zal voornamelijk ingezet worden door ForFarmers voor het mengen en laden van ontsloten tarwe. Door nu de tarwekorrel te ontsluiten met natronloog wordt deze goed verteerbaar gemaakt voor de koe. Het ontsluiten zorgt tevens voor een veilig voer dat de rust brengt in de koeienpens en verzuring van de pens voorkomt. ForFarmers zocht een compacte machine in hun bedrijfshal en wat tevens nog walkingfloor-trailers kan laden.

De Case 521F voldoet prima aan de wensen van ForFarmers, gezien de wiellader maar een eigen gewicht heeft van 10,5 en de afmetingen van deze shovel zeer compact zijn. Ondanks deze compacte afmetingen en de korte draaicirkel heeft deze shovel toch nog een laadvermogen van maar liefst 7.1 ton bij een stuuruitslag van 40 graden! Dit mede omdat de motor achter de achteras is geplaats en de koelers als “cooling box” tussen de motor en de cabine zijn gemonteerd, met het voordeel dat de motor op deze manier als extra contragewicht fungeert. Bijkomend voordeel is dat door deze constructie de motor makkelijk toegankelijk is voor onderhoud en door de hogere en centrale plaatsing van de koelers deze minder gauw vervuild raken, hetgeen voor de stoffige omgeving waarin het werk uitgevoerd moet worden, ideaal is!

De FPT 4 cilinder motor levert maar liefst 140 pk en heeft een uitzonderlijk laag verbruik mede doordat er geen gebruik wordt gemaakt van een roetfilter om aan de Tier 4i norm te voldoen. De machine is verder uitgevoerd met extra werkverlichting, 20.5R25 banden, luchtgeveerde en verwarmbare stoel, extra hydraulische functie, snelwissel en een Hekamp hoogkiepbak.

Mouwrik Waardenburg investeert in Case minigravers

In juli mocht Mouwrik Waardenburg uit handen van Van der Vrande een nieuwe Case CX26C minigraver in ontvangst nemen en twee maanden later leverde Van der Vrande een nieuwe Case CX60C aan het gerenommeerde wegenbouw- en aannemersbedrijf. Mouwrik Waardenburg voert werkzaamheden uit op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. De aanleg en renovatie van rioleringen en het aanbrengen en herstellen van asfaltverhardingen zijn hun specialismen.

De machine voldoet aan de nieuwste milieunormen en is uitermate zuinig in gebruik. Ook op veiligheid is niet bezuinigd, getuige de diverse camera’s en aangebrachte led lampen. De machine vormde voor Mouwrik Waardenburg een welkome aanvulling op het toch al uitgebreide materieel. In alle gewichtsklassen beschikt de firma inmiddels over zowel rups als mobiele graafmachines.

SOMA-college neemt Case CX80C in ontvangst

Op een zonovergoten dag in Harderwijk, nam Johan Hakkers van het SOMA College, de nieuwe short radius midigraver CASE CX80C van Schmidt Bouwmachines in ontvangst.

Deze zeer compleet uitgevoerde machine met proportioneel bediende extra functies, Climate Control, luxe lucht geveerde stoel, 7 inch kleuren monitor voor de beelden van de achter- en zijcamera, maakt het in combinatie met de hoge veiligheidsnormen van ROPS en FOPS Level II, een comfortabele en veilige werkplek voor de machinist.

Aan de strengste milieu eisen van de Tier 4 Final norm, wordt voldaan zonder toepassing van een DPF (roetfilter). Dit in combinatie met de standaard Auto-Idle (toerental reductie) en Idle-Shut-Down (motor stop) functies, zorgen ervoor dat deze midigraver tot de zuinigste in zijn klasse behoort.

Op wens van het SOMA College, is de machine uitgerust met een Steelwrist X12 Tiltrotator met drie bakken die gekoppeld worden met het S50 snelwissel systeem. Voor het snelle aan- en afkoppelen van de slangen, is er tevens een GeoFit snelsluit systeem gemonteerd. Het SOMA College zal deze machine inzetten voor het opleiden van (toekomstige) machinisten in de Grondverzet.